Lezing Theo van Mierlo

Kampen a_la_carte_700x330Tot en met 5 januari is in het Stedelijk Museum Kampen de expositie 'Kampen a la Carte" te zien. Op deze expositie wordt niet een volledig overzicht gegeven van plattegronden en prenten die in de loop der tijd van Kampen zijn verschenen, wel "veel van het zelfde". "Veel van het zelfde" in de verzameling van de heer Henk Krans maakt het juist mogelijk om andere accenten te leggen. "Veel van het zelfde" blijkt namelijk veel verschillen in zich te hebben. Bijvoorbeeld: dezelfde platen werden gebruikt om (soms kleine) veranderingen aan te brengen. Veranderingen waaraan herkent kan worden van wanneer een druk is.

Een detail van de brug van Kampen in een kaart van Blaeu uit 1649.
Een detail van de brug van Kampen in een kaart van Blaeu uit 1662.

Dat is waar het in deze tentoonstelling om draait en waar Theo van Mierlo tijdens zijn lezing op 17 december nader op in zal gaan.

Programma van deze avond (dinsdag 17 december 2013):
19.30 uur - Lezing in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum
20.15 uur - Pauze met een hapje en een drankje
20.45 uur - Mogelijkheid om in de expositieruimte vragen aan Theo te stellen.

Entreeprijzen, inclusief een hapje en een drankje,
Vrienden € 3,00
Niet-Vrienden € 5,00
Studenten € 4,00.

I.v.m. de beperkte ruimte in de Gouden Zaal is reserveren gewenst. Dit kan bij (voorkeur) mevrouw E. Schaaf: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij het museum: 038 331 73 61

Twitter response: "Bad Authentication data."