Voerman 700x330

LET OP! De tentoonstelling is inmiddels compleet! Wij kunnen helaas geen nieuwe aanmeldingen meer in behandeling nemen. De tentoonstelling is te zien van 6 februari t/m 3 april 2016 in het Stedelijk Museum Kampen

Op 25 maart 2016 is het 75 jaar geleden dat de uit Kampen afkomstige schilder Jan Voerman sr. in Hattem overleed. Ter gelegenheid daarvan organiseert het Stedelijk Museum Kampen van 6 februari tot en met 3 april 2016 een overzichtstentoonstelling van zijn werk.

Het Stedelijk Museum Kampen beschikt over een aanzienlijk aantal werken (22 stuks) van de hand van Jan Voerman sr. (1857-1941). Deze werden in 1994 aangekocht van 'Voermanverzamelaar' Henk van Ulsen. Op zich een mooie basis en collectie, maar te weinig voor een mooie overzichtstentoonstelling. Om die reden zijn ook andere musea die werken van Jan Voerman sr. in hun collectie hebben benaderd. Ook op particulieren doet het Stedelijk Museum Kampen een beroep om als trotse 'Voermanbezitter' uw eigendom in bruikleen te geven voor de expositie. Transport- en verzekeringskosten zijn uiteraard voor rekening van het Stedelijk Museum Kampen.

Wilt u meewerken aan deze expositie dan kunt u contact opnemen met:
René van Mierlo
Stedelijk Museum Kampen
Email: r.vanmierlo@kampen. nl

LET OP!

Aangepaste openingstijden!

Wegens de feestdagen zijn wij gesloten op:

24, 25, 26 en 31 december 2018

en 1 januari 2019.

Wij wensen u fijne kerstdagen een heel gelukkig 2019!

Twitter response: "Bad Authentication data."