Uit Liefde voor de Stad

brandewijnkom 700x330

Uit liefde voor de stad

Schatten uit Deventer, Leiden en Dordrecht
In de tentoonstelling Uit liefde voor de stad komen de schatten uit drie stedelijke collecties samen in het Dordrechts Museum. Kunstvoorwerpen en historische objecten uit de collectie van de gemeente Deventer, Museum De Lakenhal en het Dordrechts Museum.

De landelijke uitstraling van deze tentoonstelling
De Vereniging Rembrandt, de initiatiefnemer van dit project, heeft daarnaast tien stedelijke musea uitgekozen om mee te doen. Ieder van deze musea  geeft extra aandacht aan twee topstukken, die normaal in het depot staan. Over deze lokale exposities is een fantastisch blad uitgekomen dat in alle 13 musea wordt verspreid met prachtige beelden en uitleg over elke expositie. Dit blad heet "Stedelijke schatkamers met duizend-en-één verhalen".

De tien deelnemende musea
Museum Rotterdam, Stedelijk Museum Alkmaar, Centraal Museum Utrecht, Museum Gouda, Historisch Museum Den Briel, Amsterdam Museum, Breda's Museum, Westfries Museum, Stedelijk Museum Kampen en het Groninger Museum.

De expositie in ons museum
Een portret van een mooie, jonge vrouw van adel en mooie brandewijnkommen staan symbool voor onze collectie. Het schilderij wordt op een losse wand tentoongesteld en de brandewijnkommen in een aparte vitrine in de Water-zaal.

De duur van de expositie
Vanaf dinsdag 22 maart tot 11 september 2016 zullen deze objecten in ons museum te zien zijn.

Publicatie "Uit liefde voor de stad".
Dit boek, speciaal voor deze tentoonstelling uitgegeven,  gaat over het belang van stedelijke collecties en is door Peter Hecht zo geschreven dat het ook los van de tentoonstelling een leuk boek is om te lezen. Het boek kost € 6,50 en is te koop in onze winkel.

brandewijnkom 340x240 liefde van_de_stad_340x240

LET OP!

Aangepaste openingstijden!

Wegens de feestdagen zijn wij gesloten op:

24, 25, 26 en 31 december 2018

en 1 januari 2019.

Wij wensen u fijne kerstdagen een heel gelukkig 2019!