Hugo Pasman

hugo pasman 700x330

Hugo Pasman

Met een groot gevoel voor licht en beweging weet Hugo Pasman een beleving van ruimte op te wekken, die dan weer sereen, dan weer levendig is. Woeste of lieflijke landschappen, verlaten kerkinterieurs, waar de geur van wierook nog in de lucht lijkt te hangen, alsook hedendaagse interieurs, worden door hem verbeeld in olieverf, oost-indische inkt of in gouache.

Pasman's werk is per definitie reflectief. Hij werkt vanuit herinnering en legt vast wat hij gezien heeft, maar vooral ook wat hij ervaren heeft. Het begrip 'genius loci', de kenmerkende hoedanigheid van een plaats of een unieke, plaatsgebonden atmosfeer, past bij zijn werk. Hugo Pasman weet de identiteit van zijn onderwerpen te onthullen en geeft ze daarmee een gezicht en een ziel.

Hugo Pasman (1951) genoot zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht. Hij exposeert zijn werk regelmatig in solo- en groepstentoonstellingen in verschillende musea en galeries. Zijn werk is vertegenwoordigd in collecties van kunstuitleen en in diverse gemeentelijke en particuliere verzamelingen.

Voor meer informatie en een overzicht van het werk van Hugo Pasman kunt u kijken op:

Hugo Pasman_Interieur__Hotel_New_York__3

Twitter response: "Bad Authentication data."