Stephanie Jansen

 

Stephanie Jansen 700x330Stephanie Jansen

Starmix Airstar

'The world of over-modernity does not exactly match the one in which we believe we live, for we live in a world that we have not yet learned to look at.'
(Marc Augé, Non-places: introduction to an Anthropology of Supermodernity, 1997)
Het werk van Stephanie Jansen (Maastricht, 1968, woont en werkt in Zwolle) ontstaat vanuit observaties in de marge van het alledaagse.

In de schilderijen figureren 'non-objects', een begrip waarmee ze verwijst naar de onthechte, vluchtige manier waarmee we als hedendaagse hyperconsumenten omgaan met alledaagse gebruiksvoorwerpen. Het uitdijende universum van non-objects neemt ze als uitgangspunt voor haar schilderijen. In acrylverf op linnen vergroot ze de ene keer een microwereld uit tot buitensporige proporties, terwijl een andere keer objecten lijken te zweven in een onbestemde ruimte, of uiteen vallen in losse fragmenten. "Ik schilder om te conserveren, uit een verlangen naar behoud van dat wat onafwendbaar verdwijnt."

Bij de totstandkoming van de schilderijen speelt ook een interesse mee in visueel indruk maken (en de paradoxen daarvan): imponeren en aandacht trekken als dominante strategie in onze hedendaagse (beeld)cultuur, terwijl door de overkokende 'beeldsoep' dat grote verlangen om gezien te worden juist onopgemerkt verdwijnt.
Behalve schilderijen zijn ook foto- en dia-installaties te zien.

Stephanie Jansen 340x240-4 Stephanie Jansen 340x240-2

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Dinsdag bestaat het Stedelijk Museum Kampen 10 jaar. Komt u die dag met ons vieren? Voor de eerste 50 gasten staat er een gebakje klaar!

website realisatie: nmedia ict