Tom Claassen

Tom Claassen 700x330Tom Claassen (1964) presenteert in het Stedelijk Museum Kampen een selectie van zijn recente beelden. Zijn werk bevindt zich in de collecties van gerenommeerde musea en op vele plekken in openbare ruimtes (langs snelwegen, stadspleinen en parken of zomaar ergens op straat).

Hij maakt vaak beelden van vertederende dieren die buitenproportioneel groot of klein zijn: dieren uit de dagelijkse omgeving zoals honden, paarden, konijnen, vogels, ezels, mollen, of vreemde dieren die niet vanzelfsprekend in het Nederlandse landschap voorkomen, zoals nijlpaarden of zomaar een groep olifanten langs een snelweg. Maar ook de mens samengesteld uit een soort stapeling van stenen op een vakantiestrand of onnozele slappe mannetjes in diverse omgevingen kunnen we tegenkomen.
Hij gebruikt een breed scala aan materialen voor zijn beelden: van rubber tot brons, van polyester tot aluminium, van hout tot gips en vele andere materialen. Zijn beelden zijn een soort combinatie van kinderknuffels en stripfiguren en wezens uit een tekenfilm. Zij vragen om aangeraakt en omhelsd te worden.

Gijsbert van der Wal interviewde Tom Claassen op de dag van de opening, voor het VPRO programma 'Nooit Meer Slapen'. U kunt het interview (11 minuten)hier beluisteren.

Deze tentoonstelling is te zien van 20 september t/m 16 november 2014 in het Stedelijk Museum Kampen.

Tom Claassen 340x240-1 Tom Claassen 340x240-2

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Dinsdag bestaat het Stedelijk Museum Kampen 10 jaar. Komt u die dag met ons vieren? Voor de eerste 50 gasten staat er een gebakje klaar!

website realisatie: nmedia ict