Peter Geerts

 

Geerts 700x330Peter Geerts (1957) is geboren in Den Bosch, maar werkt al sinds jaar en dag in Zwolle. Geerts koos voor het vrije kunstenaarschap en studeerde in 1982 af aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Vanuit de concreetheid van een schilderkunstig idioom wil Geerts komen tot een vormgeving  van zijn totale waarnemen waarin alle facetten aan de orde komen: een architectuur van de waarneming. Het pure schilderen vormt voor hem de kern.


‘Juist in de constante wisselwerking tussen object (de omringende wereld) en subject (ik) manifesteert zich de waarneming’. De verbeelding hiervan formuleert Peter Geerts in een fundamentele schilderkunst, omdat dit voor hem de mogelijkheid biedt door te dringen tot de essentie van deze waarneming.
In dat streven naar een zuivere schilderkunst komt hij tot een ordening van een zo vrij mogelijke associatie van beeldelementen. Zijn werk staat in een duidelijke abstracte schilderstraditie, waarin hij poogt tot een synthese van het constructieve element en het expressieve schildergebaar te komen. 
Synthetisch constructivisme zo omschrijft Geerts zijn werk, het expressieve element verbinden met het formele element. De laatste jaren ontwikkelt zijn werk zich in een steeds monumentalere richting.

Op zaterdag 20 augustus 2016 is tussen 14.30 en 16.30 uur de finissage van de tentoonstelling 'The concept is the image' van Peter Geerts. De kunstenaar zal hier zelf bij aanwezig zijn en ingaan op aspecten van zijn beeldend werk.

Iedereen is van harte welkom. Toegang is gratis en er is een hapje en een drankje

 

Geerts 340xware Geerts File_340X300

4 juni t/m 21 augustus 2016
Gemeentelijke Expositieruimte Kampen
IJsselkade 33, Kampen
(038) 331 74 17
di t/m za 11.00-17.00 uur
zo 13.00-17.00 uur

Geerts 340xlang

 

 

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Dinsdag bestaat het Stedelijk Museum Kampen 10 jaar. Komt u die dag met ons vieren? Voor de eerste 50 gasten staat er een gebakje klaar!

website realisatie: nmedia ict