HANS VERSFELT

 

 

hans versfelt_700x330Hans Versfelt genoot zijn opleiding aan de Hogeschool van Schone kunsten in Antwerpen.
Hij schildert naar de waarneming en voltooit zijn werk ter plaatse. De onderwerpkeuze is divers: landschappen, havens, industrie, interieurs, portretten en stadsgezichten. Hij werkt naar de waarneming omdat hij op die manier het meeste contact heeft met zijn onderwerp.  In de stad bijvoorbeeld  wordt  tijdens het schilderen overspoeld door de drukte en het geluid en in een afgelegen natuurgebied voelt hij de rust en de stilte. De ervaring tijdens het schilderen is volstrekt anders en heeft invloed op het schilderij.'Het kost tijd om een schilderij te maken en meestal maak ik er meer dan een op dezelfde locatie. Al schilderend leer ik de plek en ook de sfeer van de plek kennen. Vaak zijn juist de onverwachte momenten die zich aandienen het mooist en als ze niet te kort duren kan ik die in het schilderij verwerken. Bijvoorbeeld de zon die op het water reflecteert als ik aan het water schilder of een voertuig of een persoon die juist op de goede plek staat of voorbij komt als ik in de stad aan het werk ben'.

Versfelt vindt het lastig om grote formaten ter plaatse te voltooien. Daarvoor zijn de omstandigheden en het licht vaak te veranderlijk. De schilderijen op groot formaat maakt hij daarom  in zijn atelier. Maar wel naar aanleiding van werk wat hij buiten heeft geschilderd. Meestal maakt hij van tevoren ter plaatse een serie, zodat hij de plek goed heeft leren kennen.

Op de expositie zal hij veel kleinere, naar de waarneming gemaakte werken laten zien, maar ook een aantal grotere werken die hij in zijn atelier heeft gemaakt. Omdat hij op veel plaatsen heeft geschilderd en onder verschillende omstandigheden, stelt Hans Versfelt  een expositie samen met een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Zonnig en warm, nat en koud, drukke straten of lege natuur. Maar wel met water als terugkerend aspect. Speciaal voor deze expositie maakte hij een aantal werken van Kampen,  die tijdens de expositie te zien zijn.

 

4 februari t/m 25 maart 2017
Gemeentelijke Expositieruimte Kampen
IJsselkade 33, Kampen
(038) 331 74 17

 

 

 

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Dinsdag bestaat het Stedelijk Museum Kampen 10 jaar. Komt u die dag met ons vieren? Voor de eerste 50 gasten staat er een gebakje klaar!

website realisatie: nmedia ict