Pat Gentenaar - Torley

Pat Gentenaar_Torley_-_vissen_-_700x330

Pat Gentenaar - Torley     3 november  t/m 23 december

Zelfgemaakt papier, met zijn natuurlijke, organische structuur, heeft Pat Gentenaar's aandacht al getrokken sinds het begin van de jaren zeventig. Zij gebruikt papiervezels niet alleen als drager, maar ook als medium van de beeldvorming in haar schilderijen.

Na haar opleiding aan het California College of Arts and Crafts kwam Pat in 1971 naar Nederland. Aanvankelijk concentreerde zij zich op textiel maar raakte na verloop van tijd steeds meer gefascineerd door papier. Samen met haar echtgenoot Peter Gentenaar onderzocht ze de vele mogelijkheden van het zelf papier maken en de papierpulp als materiaal voor haar kunstwerken te gebruiken.

In de loop der jaren heeft Pat een geheel eigen techniek ontwikkeld die haar in staat stelt te schilderen met papierpulp. Zij vermaalt plantaardige vezels tot pulp die zij vervolgens met pigmenten kleurt. Deze gekleurde pulp giet zij in dunne laagjes naast, en over elkaar op een vacuümtafel en brengt zo geleidelijk de voorstelling tot leven.

Pat werkt nu vooral figuratief en zoekt zij haar onderwerpen tijdens reizen en in haar directe omgeving. Ze gebruikt de variaties in de plantenwereld om nieuwe werelden van textuur, combinaties van licht, reflectie en vorm te vinden. Licht en water horen bij papier en vloeien natuurlijk in haar schilderijen.

Voor meer informatie over het werk van Pat Gentenaar - Torley verwijzen wij u graag naar http://www.gentenaar-torley.nl/

Pat Gentenaar_Torley_-_Flying_Bird_and_dragon_-_340x240 Pat Gentenaar_Torley_-_Spring_2012_-_340x240