Pat Gentenaar - Torley

Pat Gentenaar_Torley_-_vissen_-_700x330

Pat Gentenaar - Torley     3 november  t/m 23 december

Zelfgemaakt papier, met zijn natuurlijke, organische structuur, heeft Pat Gentenaar's aandacht al getrokken sinds het begin van de jaren zeventig. Zij gebruikt papiervezels niet alleen als drager, maar ook als medium van de beeldvorming in haar schilderijen.

Na haar opleiding aan het California College of Arts and Crafts kwam Pat in 1971 naar Nederland. Aanvankelijk concentreerde zij zich op textiel maar raakte na verloop van tijd steeds meer gefascineerd door papier. Samen met haar echtgenoot Peter Gentenaar onderzocht ze de vele mogelijkheden van het zelf papier maken en de papierpulp als materiaal voor haar kunstwerken te gebruiken.

In de loop der jaren heeft Pat een geheel eigen techniek ontwikkeld die haar in staat stelt te schilderen met papierpulp. Zij vermaalt plantaardige vezels tot pulp die zij vervolgens met pigmenten kleurt. Deze gekleurde pulp giet zij in dunne laagjes naast, en over elkaar op een vacuümtafel en brengt zo geleidelijk de voorstelling tot leven.

Pat werkt nu vooral figuratief en zoekt zij haar onderwerpen tijdens reizen en in haar directe omgeving. Ze gebruikt de variaties in de plantenwereld om nieuwe werelden van textuur, combinaties van licht, reflectie en vorm te vinden. Licht en water horen bij papier en vloeien natuurlijk in haar schilderijen.

Voor meer informatie over het werk van Pat Gentenaar - Torley verwijzen wij u graag naar http://www.gentenaar-torley.nl/

Pat Gentenaar_Torley_-_Flying_Bird_and_dragon_-_340x240 Pat Gentenaar_Torley_-_Spring_2012_-_340x240

 

 

 

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Dinsdag bestaat het Stedelijk Museum Kampen 10 jaar. Komt u die dag met ons vieren? Voor de eerste 50 gasten staat er een gebakje klaar!

website realisatie: nmedia ict