Missie

SMK interieur_700x330

Missie
Het Stedelijk Museum Kampen maakt de cultuurhistorie van Kampen en beeldende kunst toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen om hen te verrassen en te inspireren.

Het museum realiseert deze missie door:
- het presenteren, bewaren en aanvullen van cultuurhistorische verzamelingen over Kampen en beeldende kunst
- het bieden van kwaliteitsvolle exposities van regionaal en (inter)nationaal belang veelal in relatie met of op basis van cultuurhistorische bronnen.
- het ontwikkelen van vernieuwende projecten i.s.m. externe partners
- het aangaan van een open dialoog met een breed publiek.

Alle medewerkers, inclusief de vrijwilligers, brengen deze missie in de praktijk door hun kennis en passie voor de cultuurhistorie en beeldende kunst op een uitnodigende, persoonlijke en inspirerende manier over te brengen aan het publiek.

Profiel
Het Stedelijk Museum Kampen is hét museum voor de cultuurhistorie van de stad Kampen en beeldende kunst. Het oorspronkelijke museumconcept Het museum in de stad, de stad in het museum blijft daarbij onverminderd van kracht.

Het museum profileert o.a. zich met topstukken zoals de schilderijen van Mechteld toe Boecop, H. Avercamp , de Oranjeportretten en de unieke Schepenzaal.

Het museum is daarmee een stijlvol en veelzijdig stadsmuseum dat op een eigentijdse, verfrissende wijze verbindingen legt tussen het verleden en het heden.

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Twitter response: "Bad Authentication data."

website realisatie: nmedia ict