Locaties

gem expo 340x240

voormalige Synagoge

In de voormalige Synagoge aan de IJsselkade is er, naast de wisselende kunstexposities op de begane grond, op de galerij van de expositieruimte een permanente herdenkingstentoonstelling ingericht met betrekking tot de Joodse geschiedenis van Kampen.

Koornmarktspoort 345x220 - 3

Koornmarktspoort

De Koornmarktspoort is een oude stadspoort uit de 14e eeuw, prachtig gelegen tussen de IJssel en het oudste gedeelte van Kampen.

In de Poort worden jaarlijks vier tentoonstellingen georganiseerd, waarbij gestreefd wordt naar een gevarieerd expositieprogramma van zowel jonge als ervaren professionele kunstenaars.

SMK interieur 345x240

Stedelijk Museum Kampen

Het Stedelijk Museum Kampen is gevestigd in het voormalige stadhuis van Kampen. De centrale ligging in de binnenstad maakt een bijzondere uitwerking van het museumconcept mogelijk, de verbinding tussen binnen en buiten: de stad in het museum, het museum in de stad.

De vaste collectie van het museum is verdeeld over vier thema's: water, geloof, rechtspraak en het Huis van Oranje (de verzameling Oranjeportretten). Het zijn de pijlers die de stad hebben gevormd tot wat ze nu is. Met prachtige museale stukken en met moderne audiovisuele middelen is een beeld te zien van verleden, heden én toekomst.