Koornmarktspoort

locaties -_koornmarktspoort_-_700x330I.v.m. onderzoek naar het gebouw, zijn de exposities van het Stedelijk Museum Kampen vanaf 25 maart 2018 in de Koornmarktspoort opgeschort. De Koornmarktspoort is daarmee helaas gesloten voor bezoek.

De Koornmarktspoort is een oude stadspoort uit de 14e eeuw, prachtig gelegen tussen de IJssel en het oudste gedeelte van Kampen. In de poort worden jaarlijks vier tentoonstellingen georganiseerd, waarbij gestreefd wordt naar een gevarieerd expositieprogramma van zowel jonge als ervaren professionele kunstenaars.

In de aanloop naar de expositie werkt de Koornmarktspoort nauw samen met de exposant om een goede tentoonstelling tot stand te brengen. Iedere stijl en discipline kan in aanmerking komen voor een expositie.

Ook is er de mogelijkheid voor de exposant of derden tot het geven van workshops, die aansluiten bij de tentoonstelling. De poort leent zich door haar bouw en faciliteiten uitstekend voor zulke culturele nevenactiviteiten. Het historische gebouw vormt samen met de tentoongestelde kunst een unieke combinatie.

Tevens is op de tweede verdieping de permanente opstelling van de originele gevelbeelden van het oude Raadhuis te bezichtigen. Deze beelden zijn - op verschillende tijdstippen - vervaardigd tussen 1360 en 1480. In de jaren dertig van de 20ste eeuw werden de zwaar aangetaste beelden vervangen door nieuwe, vervaardigd door de Amsterdamse beeldhouwer Johan Polet (1894-1971). De oude beelden kregen uiteindelijk een definitieve plek in de Koornmarktspoort.

Twitter response: "Bad Authentication data."