Lezing Theo van Mierlo

Kampen a_la_carte_700x330Tot en met 5 januari is in het Stedelijk Museum Kampen de expositie 'Kampen a la Carte" te zien. Op deze expositie wordt niet een volledig overzicht gegeven van plattegronden en prenten die in de loop der tijd van Kampen zijn verschenen, wel "veel van het zelfde". "Veel van het zelfde" in de verzameling van de heer Henk Krans maakt het juist mogelijk om andere accenten te leggen. "Veel van het zelfde" blijkt namelijk veel verschillen in zich te hebben. Bijvoorbeeld: dezelfde platen werden gebruikt om (soms kleine) veranderingen aan te brengen. Veranderingen waaraan herkent kan worden van wanneer een druk is.

Een detail van de brug van Kampen in een kaart van Blaeu uit 1649. 
Een detail van de brug van Kampen in een kaart van Blaeu uit 1662.

Dat is waar het in deze tentoonstelling om draait en waar Theo van Mierlo tijdens zijn lezing op 17 december nader op in zal gaan.

Programma van deze avond (dinsdag 17 december 2013):
19.30 uur - Lezing in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum
20.15 uur - Pauze met een hapje en een drankje
20.45 uur - Mogelijkheid om in de expositieruimte vragen aan Theo te stellen.

Entreeprijzen, inclusief een hapje en een drankje,
Vrienden € 3,00
Niet-Vrienden € 5,00
Studenten € 4,00.

I.v.m. de beperkte ruimte in de Gouden Zaal is reserveren gewenst. Dit kan bij (voorkeur) mevrouw E. Schaaf: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij het museum: 038 331 73 61 

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Dinsdag bestaat het Stedelijk Museum Kampen 10 jaar. Komt u die dag met ons vieren? Voor de eerste 50 gasten staat er een gebakje klaar!

website realisatie: nmedia ict