Nieuwe aanwinst!

 

schilderij WA 700x330-2De gemeente Kampen bezit een bijzondere collectie 'Oranje portretten'. Deze collectie is de enige in Nederland waarin alle stadhouders, koningen en koninginnen van Oranje ten voeten zijn afgebeeld. Met de komst van de koning Willem-Alexander is de collectie echter niet meer compleet. Het college van B&W heeft daarom besloten om akkoord te gaan met het voorstel om een schilderij te laten maken van de nieuwe koning.

Het Stedelijk Museum Kampen is blij met de komst van het nieuwe schilderij. Al sinds de verhuizing naar de huidige locatie, ruim 5 jaar geleden, is er een speciale ruimte voor gereserveerd. Om te zorgen dat het schilderij qua formaat, afwerking, uitstraling en kwaliteit aansluit bij de andere schilderijen in de collectie is een speciale commissie in het leven geroepen. Deze commissie, waarin onder andere onze directeur Stan Petrusa zitting neemt, is verantwoordelijk voor het selectieproces.
3 kunstenaars krijgen de opdracht een schets te maken, waarna een keuze gemaakt wordt welke kunstenaar de definitieve opdracht krijgt.

Kampen staat bekend om zijn erfgoed en moet het economisch gezien hebben van zijn eigen geschiedenis. Om dit erfgoed voor de toekomst te behouden, is onderhoud soms noodzakelijk. Kamper stadspoorten moeten soms bijvoorbeeld opnieuw gevoegd en de Nieuwe Toren werd gerestaureerd en boktorvrij gemaakt. Met deze reeks Oranje-portretten heeft de gemeente Kampen een unieke collectie in handen, waar veel bezoekers op af komen. Ook worden enkele schilderijen met enige regelmaat uitgeleend aan musea door heel Nederland. Om de unieke waarde van deze collectie te behouden, is het belangrijk om ook nieuwe koningen en koninginnen toe te voegen.

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Twitter response: "Bad Authentication data."

website realisatie: nmedia ict