Schetsontwerpen

koningsportret headerVan zaterdag 7 maart tot en met zaterdag 21 maart zijn de schetsontwerpen (op vertoon van een geldig toegangsbewijs) te zien in het Stedelijk Museum Kampen en kan er gestemd worden. Als spelregel geldt: 1 stem per persoon. De publieksstem wordt als één stem in het geheel gerekend.


Drie schetsontwerpen
De drie schetsen zijn gemaakt door drie verschillende kunstenaars. Aan de hand van de schetsen wordt een kunstenaar gekozen die het 'gat' in de bijzondere collectie Oranje portretten van de Gemeente Kampen mag opvullen. De drie kunstenaars die de schetsen hebben gemaakt zijn: Kenne Gregoire, Mat Kissing en Arie Schippers.

Selectiecommissie
Een selectiecommissie beoordeelt de werken en maakt een keuze voor een ontwerp. De selectiecommissie bestaat uit vijf leden en heeft daarmee vijf stemmen. Het Kamper publiek krijgt óók een stem in de uiteindelijke keuze. Van zaterdag 7 maart tot en met zaterdag 21 maart zijn de schetsontwerpen (op vertoon van een geldig toegangsbewijs) te zien in het Stedelijk Museum Kampen en kan er gestemd worden. Als spelregel geldt: 1 stem per persoon. De publieksstem wordt als één stem in het geheel gerekend.

Collectie Oranje portretten
Door de compleetheid van de collectie, en door het feit dat zij allen van top tot teen –ten voeten uit- zijn afgebeeld, vormen deze portretten een unieke reeks in Nederland. Om de collectie aan te vullen met een schilderij van goede kwaliteit heeft de commissie een aantal selectiecriteria opgesteld waaraan de schetsontwerpen getoetst zullen worden:

Criteria
• Het moet een olieverf op doek schilderij zijn, dat zonder lijst de afmetingen 192x128 cm heeft.
• Het portret moet natuurlijk gezag, ingetogen trots en Koningschap uitstralen.
• De koning moet staand en ten voeten uit worden afgebeeld.
• Het portret moet herkenbaar zijn.
• Het portret moet eigentijds zijn en in de collectie passen.
• De koning wordt liever niet in uniform afgebeeld. De regalia en hermelijnen mantel mogen aanwezig zijn.
• Het schilderij moet een getrouwe uitwerking zijn van het schetsontwerp.
• Een glimlach mag.

Keuze voor het portret
Wie de opdracht krijgt om het definitieve schilderij te maken blijft voorlopig nog een verrassing. De stembus zal op zaterdag 21 maart sluiten. Op woensdag 25 maart wordt om 13.30 uur door Burgemeester Koelewijn in het Stedelijk Museum Kampen bekend gemaakt welk ontwerp uitgevoerd gaat worden.

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Dinsdag bestaat het Stedelijk Museum Kampen 10 jaar. Komt u die dag met ons vieren? Voor de eerste 50 gasten staat er een gebakje klaar!

website realisatie: nmedia ict