Opening nieuwe expositie Voerman 700x330Op zaterdag 6 februari gaat een overzichtsexpositie van start met werken van de kunstenaar Jan Voerman sr. Aanleiding voor deze expositie is het gegeven dat het dit jaar 75 jaar geleden is dat Jan Voerman sr. in zijn woonplaats Hattem overleed. U bent van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn. Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje aangeboden.

 

De expositie geeft een uitgebreid overzicht van het oeuvre van de kunstenaar. Niet alleen door de eigen Voermancollectie, maar vooral ook door de medewerking van Museum de Fundatie, het Stedelijk Museum Amsterdam en heel veel particulieren ontstaat een goed beeld van wat een kunstenaar als Jan Voerman kon. De medewerking van tal van particulieren geeft de expositie een extra dimensie omdat er nu ook veel werken aanwezig zijn, die zelden of nooit publiekelijk getoond worden.

Veel mensen kennen de schilder Jan Voerman sr. vooral als de man die eindeloze wolkenpartijen, koeien en IJsselgezichten schilderde. Geboren in 1857 in Kampen als zoon van een koeboer speelde Jan Voerman als kind al vaak tussen de koeien en de paarden in de weilanden. Door te tekenen probeerde Voerman de omgeving waarin hij zo graag speelde in beeld te brengen.

 

 

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Twitter response: "Bad Authentication data."

website realisatie: nmedia ict