Uit Liefde voor de Stad

brandewijnkom 700x330

Uit liefde voor de stad

Schatten uit Deventer, Leiden en Dordrecht
In de tentoonstelling Uit liefde voor de stad komen de schatten uit drie stedelijke collecties samen in het Dordrechts Museum. Kunstvoorwerpen en historische objecten uit de collectie van de gemeente Deventer, Museum De Lakenhal en het Dordrechts Museum.

De landelijke uitstraling van deze tentoonstelling
De Vereniging Rembrandt, de initiatiefnemer van dit project, heeft daarnaast tien stedelijke musea uitgekozen om mee te doen. Ieder van deze musea  geeft extra aandacht aan twee topstukken, die normaal in het depot staan. Over deze lokale exposities is een fantastisch blad uitgekomen dat in alle 13 musea wordt verspreid met prachtige beelden en uitleg over elke expositie. Dit blad heet "Stedelijke schatkamers met duizend-en-één verhalen".

De tien deelnemende musea
Museum Rotterdam, Stedelijk Museum Alkmaar, Centraal Museum Utrecht, Museum Gouda, Historisch Museum Den Briel, Amsterdam Museum, Breda's Museum, Westfries Museum, Stedelijk Museum Kampen en het Groninger Museum.

De expositie in ons museum
Een portret van een mooie, jonge vrouw van adel en mooie brandewijnkommen staan symbool voor onze collectie. Het schilderij wordt op een losse wand tentoongesteld en de brandewijnkommen in een aparte vitrine in de Water-zaal.

De duur van de expositie
Vanaf dinsdag 22 maart tot 11 september 2016 zullen deze objecten in ons museum te zien zijn.

Publicatie "Uit liefde voor de stad".
Dit boek, speciaal voor deze tentoonstelling uitgegeven,  gaat over het belang van stedelijke collecties en is door Peter Hecht zo geschreven dat het ook los van de tentoonstelling een leuk boek is om te lezen. Het boek kost € 6,50 en is te koop in onze winkel.

brandewijnkom 340x240 liefde van_de_stad_340x240

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Dinsdag bestaat het Stedelijk Museum Kampen 10 jaar. Komt u die dag met ons vieren? Voor de eerste 50 gasten staat er een gebakje klaar!

website realisatie: nmedia ict