HOORSPEL

Op 28 en 29 september vindt in het Oude Raadhuis (het Stedelijk Museum Kampen) iets bijzonders plaats: een hoorspel, gemaakt door Martin-Jan van Santen, op basis van een gedichtencyclus van Jeroen Kummer: "De toedracht en de schrijver". Kees schilder, Kamper historicus, vond al een aantal jaren geleden documenten over een rechtszaak in het Kamper gemeentearchief. Jeroen Kummer maakte er poëzie van en Martin-Jan van Santen een hoorspel.


Helaas zijn de hoorspelavonden afgelopen. Het hoorspel is hier te beluisteren: www.detoedrachtendeschrijver.nl

Het betreft een waar gebeurde criminele zaak uit 1560, die tot in detail is gereconstrueerd. Het hoorspel vertelt het verhaal van een groep criminelen, in Kampen opgepakt, in het raadhuis gevonnist, en uiteindelijk ook terechtgesteld. Enkel door middel van geluid wordt een fascinerend beeld geschetst van de rechtsgang in de 16e eeuw. Zo komt de oorspronkelijke functie van het raadhuis (die van rechtszaal) weer even tot leven.

Het hoorspel is tweemaal te beluisteren: woensdag 28 en donderdag 29 september vanaf 19.30 uur in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum Kampen.

Het programma
19.30 uur: Ontvangst in de Gouden Zaal met een kopje koffie
20.00 uur: Inleiding door de Kamper historicus Kees Schilder
20.15 uur: Start hoorspel
21.00 uur: Afsluiting met een drankje

De entree, inclusief koffie en drankje, is € 5,00 voor Vrienden en € 7,50 voor niet-Vrienden

Graag reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

hoorspel

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Dinsdag bestaat het Stedelijk Museum Kampen 10 jaar. Komt u die dag met ons vieren? Voor de eerste 50 gasten staat er een gebakje klaar!

website realisatie: nmedia ict