Workshop Droge Naald Techniek

 

Henk tichelaar 700x330

Workshop Henk Tichelaar, in de gemeentelijke expositieruimte en het grafisch atelier Kampen.
Op zaterdag 5 november 2016 organiseren de Vrienden van het Stedelijk Museum Kampen i.s.m. kunstenaar Henk Tichelaar een workshop 'droge naald techniek'.

Een 'droge naald' is een diepdruktechniek uit de prentkunst waarbij men, doorgaans door middel van fijne, staalharde etsnaalden, een tekening krast in een plaat. Wanneer men in een etsplaat krast, ontstaat er een 'braam'. Dit is een opstaand randje naast de getekende lijn, waaronder zich ook inkt hecht. Hierdoor ontstaat bij het afdrukken een ietwat fluweelachtige lijn, die typerend is voor de drogenaaldtechniek.

Aan de hand van het werk dat geëxposeerd is in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen zal Henk Tichelaar vertellen over de oorsprong van de gebruikte onderwerpen, zijn werkwijze en de gebruikte technieken.
In het grafisch atelier Kampen wordt aansluitend nader ingegaan op de droge naald techniek en kunnen de deelnemers onder leiding van Tichelaar in deze techniek zelf aan de slag en een prent maken.

Locatie: Gemeentelijke Expositie Ruimte Kampen (voormalige Synagoge) en Grafisch Atelier Kampen.
Duur: van 11.00 tot 16.00 uur
Kosten: Vrienden Stedelijk Museum Kampen: € 25,=., Niet vrienden: € 35,=. Inclusief materialen en lunch.
Betalen aan de kassa van de Gemeentelijke Expositieruimte.
Aanmelden: bij Eisjen Schaaf via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Minimum aantal deelnemers: 6, maximum: 10.

henk tichelaar 340x240 3 Henk Tichelaar 340x240 1

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Twitter response: "Bad Authentication data."

website realisatie: nmedia ict