Roomse 'upsmuk' versus reformatorische soberheid

 

Wat betekende de Reformatie voor de kerken en vele kapellen in de stad Kampen in de 16de eeuw? Werd met de komst van de Reformatie definitief afscheid genomen van de rijke decoratie en katholieke kleurrijke inrichting? Werden de kerkgebouwen kale en kille wit gesausde ruimten, waar alleen nog maar plek was voor het gesproken woord? Deze vragen staan centraal in de lezing van Theo van Mierlo. Hij maakt u deelgenoot van de lotgevallen van de Kamper kerken en kapellen na de Beeldenstorm van 1580 en neemt u mee naar de interieurs van de nu nog resterende middeleeuwse kerkgebouwen in onze stad.

Deze lezing wordt georganiseerd door de Stichting Jan van Arkel in samenwerking met het Stedelijk Museum Kampen in het kader van de activiteiten rond de 500 jarige reformatieherdenking.

Roomse 'upsmuk' versus reformatorische 'soberheid'
Kamper kerken en kapellen en de reformatie.

Lezing door Theo van Mierlo
Gouden Zaal, Stedelijk Museum Kampen
Datum: 17 oktober 2017
Inloop: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Entree: gratis
Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Twitter response: "Bad Authentication data."

website realisatie: nmedia ict