Mechtelt Toe Boecop

detail 700_x330__mechtelt_toe_boecop_painting_kerst3Speciaal voor de aankomende winter periode hebben wij het grote schilderij van Mechtelt toe Boecop vervangen door een ander schilderij van haar. 

Met dit schilderij zitten we in Een keer in de kerstsfeer. Op de voorgrond knielt Maria voor het kind met aan weerszijden drie engelen. De herders staan om het kind gegroepeerd. Op de achtergrond links zien we de aankondiging aan de herders in het veld.

Het schilderij is gemaakt door Mechtelt toe Boecop die in de 16e eeuw een unieke positie bekleedde. Het was in die tijd namelijk niet gebruikelijk dat vrouwen professioneel schilderden. Omdat zij als niet gildeleden hun werk niet te koop aan mochten bieden en er dus niet van konden leven, waren schilderessen meestal van betere komaf. Dat gold zeker voor Mechtelt, die afkomstig was uit een adellijk Utrechts geslacht. Zij schonk haar werk aan kerken en instellingen van liefdadigheid

detail 340x240_mechtelt_toe_boecop_painting 340 x_240_kerst_Mechtelt_toe_Boecop_painting_part

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Twitter response: "Bad Authentication data."

website realisatie: nmedia ict