Mechtelt Toe Boecop

detail 700_x330__mechtelt_toe_boecop_painting_kerst3Speciaal voor de aankomende winter periode hebben wij het grote schilderij van Mechtelt toe Boecop vervangen door een ander schilderij van haar.

Met dit schilderij zitten we in Een keer in de kerstsfeer. Op de voorgrond knielt Maria voor het kind met aan weerszijden drie engelen. De herders staan om het kind gegroepeerd. Op de achtergrond links zien we de aankondiging aan de herders in het veld.

Het schilderij is gemaakt door Mechtelt toe Boecop die in de 16e eeuw een unieke positie bekleedde. Het was in die tijd namelijk niet gebruikelijk dat vrouwen professioneel schilderden. Omdat zij als niet gildeleden hun werk niet te koop aan mochten bieden en er dus niet van konden leven, waren schilderessen meestal van betere komaf. Dat gold zeker voor Mechtelt, die afkomstig was uit een adellijk Utrechts geslacht. Zij schonk haar werk aan kerken en instellingen van liefdadigheid

detail 340x240_mechtelt_toe_boecop_painting 340 x_240_kerst_Mechtelt_toe_Boecop_painting_part

LET OP!

Aangepaste openingstijden!

Wegens de feestdagen zijn wij gesloten op:

24, 25, 26 en 31 december 2018

en 1 januari 2019.

Wij wensen u fijne kerstdagen een heel gelukkig 2019!