Lezing Josine Droogendijk

 Lezing Josine_Droogendijk_700x330_Op donderdagavond 26 april geeft Josine Droogendijk om 19.00 uur in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum Kampen een lezing over de japonnen van de Koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Uitgaande van deze japonnen, waarvan de portretten in de ‘Oranjezaal’ van het museum hangen, zal Josine Droogendijk deze avond de link weten te leggen naar de garderobe van Koningin Máxima.


Zij zal ons meer vertellen over het proces achter Máxima's inhuldigingsjurk, het opnieuw dragen van deze historische japon in Denemarken, de inspiratiebron achter Beatrix inhuldigingsjurk en Juliana's keuze voor een jonge ontwerper en de kleur saffierblauw.

Daarnaast zal Josine over haar nieuwe boek 'De magie van Máxima' vertellen, dat ook bij het tv programma  ‘Blauw Bloed’ al enige aandacht kreeg. Hoe heeft de (mode)stijl van Máxima zich ontwikkeld? Wat is nou typisch Máxima? 

 Het programma voor deze avond is als volgt:

•         Inloop vanaf 19.00 uur met koffie of thee. 

•         Lezing 19.30 - 20.30 uur. 

•         Daarna gelegenheid tot vragen stellen, om een glaasje te drinken en de mogelijkheid om het boek van Josine Droogendijk te
kopen. 

•         Om 21.00 uur gaan de ramen open en is er de mogelijkheid om de lampionoptocht te bekijken.

Kosten: Vrienden € 5,50, niet-Vrienden € 7,50. 

Graag reserveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">.

 
Josine Droogendijk_foto_voor_onderaan_de_pagina Lezing Josine_Droogendijk_340xechte_verhouding_Beatrix

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Twitter response: "Bad Authentication data."

website realisatie: nmedia ict