Lezing van Cees de Boer over Sjoerd Buisman

 

SjoerdBuisman-700x330

'Naar de natuur - hoe werken met de natuur ons de natuur doet ontdekken'
Op woensdagavond 12 september 2018 geeft Cees de Boer om 19:00 uur een lezing over het werk van Sjoerd Buisman in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum Kampen. Met de titel 'Naar de natuur - hoe werken met de natuur ons de natuur doet ontdekken' zal de Boer uiteenzetten hoe wij in de loop van de geschiedenis steeds weer balanceren op de grenslijn van natuur en cultuur.


Sjoerd Buisman werkt tot op zekere hoogte 'naar de natuur.' Observaties van groeivormen in de natuur zijn bij hem uitgangspunt voor uiteenlopende abstraheringen van de levende werkelijkheid van planten en bomen. De sculpturen van Buisman vormen al met al een parallelle natuur, die iets zegt over hoe wij in de loop van de geschiedenis steeds weer balanceren op de grenslijn van natuur en cultuur. In de lezing wordt dit grensgebied in verschillende richtingen verkend, vanuit het werk van Buisman en andere kunstenaars.

Dr. Cees de Boer (1955) studeerde Nederlands, Literatuurwetenschap en Filosofie. Hij promoveerde in 1995 op een proefschrift over de collageromans van kunstenaar Max Ernst. Hij is actief als onderzoeker en publicist op het gebied van de beeldende kunst. De Boer publiceerde enkele essays over het werk van Sjoerd Buisman, o.a. 'Sjoerd Buisman. Groeiwerken 1967-1997' en 'Sjoerd Buisman, In de tuin van de kunst'. In 2015 was hij co-curator van het Nederlands Paviljoen op de Biënnale van Venetië voor het werk van herman de vries; recent was hij de curator van 'Jaap Mooy - Noord-West Zuid-Oost' in Museum Kranenburgh in Bergen.

Programma:

  • 19:00 u Inloop met een kopje koffie of thee
  • 19:30 u Aanvang lezing
  • 20:15 u Vragen uit de zaal
  • 20:30 u Afsluiting met een drankje

Prijs: Vrienden € 5,50
Prijs: Niet-Vrienden € 7,50.
Graag reserveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Twitter response: "Bad Authentication data."

website realisatie: nmedia ict