Koornmarktspoort

locaties -_koornmarktspoort_-_700x330I.v.m. onderzoek naar het gebouw, zijn de exposities van het Stedelijk Museum Kampen vanaf 25 maart 2018 in de Koornmarktspoort opgeschort. De Koornmarktspoort is daarmee helaas gesloten voor bezoek.

De Koornmarktspoort is een oude stadspoort uit de 14e eeuw, prachtig gelegen tussen de IJssel en het oudste gedeelte van Kampen. In de poort worden jaarlijks vier tentoonstellingen georganiseerd, waarbij gestreefd wordt naar een gevarieerd expositieprogramma van zowel jonge als ervaren professionele kunstenaars.

In de aanloop naar de expositie werkt de Koornmarktspoort nauw samen met de exposant om een goede tentoonstelling tot stand te brengen. Iedere stijl en discipline kan in aanmerking komen voor een expositie.

Ook is er de mogelijkheid voor de exposant of derden tot het geven van workshops, die aansluiten bij de tentoonstelling. De poort leent zich door haar bouw en faciliteiten uitstekend voor zulke culturele nevenactiviteiten. Het historische gebouw vormt samen met de tentoongestelde kunst een unieke combinatie.

Tevens is op de tweede verdieping de permanente opstelling van de originele gevelbeelden van het oude Raadhuis te bezichtigen. Deze beelden zijn - op verschillende tijdstippen - vervaardigd tussen 1360 en 1480. In de jaren dertig van de 20ste eeuw werden de zwaar aangetaste beelden vervangen door nieuwe, vervaardigd door de Amsterdamse beeldhouwer Johan Polet (1894-1971). De oude beelden kregen uiteindelijk een definitieve plek in de Koornmarktspoort.

Verhuur en trouwen

Actueel

Problemen op de site

Wegens technische problemen laat onze website momenteel niet de juiste informatie zien. Heeft u vragen over het huidige aanbod in het museum, neemt u dan alstublieft contact op met het museum zelf: 038-3317361

 

Onze excuses voor het ongemak.

Opening Arie Schippers

Op zondag 17 februari opent de tentoonstelling 'Mens wordt hond' van Arie Schippers. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De opening start om 15.00 uur in onze Gouden Zaal. Na afloop is er uiteraard ruimschoots de tijd om de tentoonstelling - op beide locaties- te bewonderen.

 

Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje.

 

Taxatie(mid)dag!

Het museum organiseert op zondag 20 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een taxatiemiddag in de Gouden Zaal! Taxateurs Jan Bockweg (taxateur schilderijen en prenten, Epe) en Marius van Ee (taxatie- en adviesbureau, Kampen) zullen uw bijzondere voorwerpen taxeren. Kosten bedragen € 2,- per voorwerp, met een maximum van 2 voorwerpen per persoon. Uiteraard kunt u ook terecht voor adviezen omtrent restauratie, schoonmaken en onderhoud.
Iedereen is van harte welkom!

 

Twitterfeed

Twitter response: "Bad Authentication data."

website realisatie: nmedia ict